Heeft u zwangere cliënten met bekkenpijn of cliënten met postpartum bekkenpijn? Wilt u meer weten over bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap? Volg dan deze cursus. Cecile Röst behandelt een groot aantal aspecten van bekkenpijn en bekkeninstabiliteit tijdens de zwangerschap. U leert verschillende behandelmethoden. Speciale aandacht gaat uit naar de door Cecile Röst zelf ontwikkelde methode. Toepassing van andere behandelmethoden als dry needling, correctie van os coccygis en manuele therapie komen kort aan bod. U kunt zich in een van die methoden specialiseren met een vervolgcursus bij Pro Education.

 Resultaat
U heeft inzicht in de complexe veranderingen in het bekken tijdens en na de zwangerschap.

 • U herkent afwijkende motorpatronen.
 • U stelt de juiste diagnose voor afwijkende motorpatronen.
 • U kunt zwangere vrouwen en cliënten met postpartum bekkenpijn effectief behandelen.

Doelgroep
Deze praktijkgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten, oefentherapeuten, manueel therapeuten en bekkenfysiotherapeuten.

Aanpak
Tijdens de cursus wordt veel informatie gegeven over het bekken, de veranderingen tijdens de zwangerschap en verschillende behandelmethoden, in het bijzonder de methode van Cecile Röst. De stof wordt besproken aan de hand van uitzonderingen en complexe cliëntbeelden uit de theorie en de praktijk.

Veel van onze cursisten hebben een eigen cliënt in gedachten bij aanvang van de cursus. Door onder andere de filmfragmenten, praktische oefeningen en de interactieve onderwijsvorm gaat u zelf aan de slag en kunt u de nieuwe kennis en inzichten direct toepassen bij de behandeling van deze cliënt. De cursus onderscheidt zich van andere dankzij de unieke tussentoets die meegenomen wordt naar de 2e cursusdag.

De cursus wordt gegeven in een groep van 14 tot 20 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 23 uur, waarvan 10 contacturen en 13 uur zelfstudie.

Programma
In deze boeiende cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Epidemiologie
 • Anatomie, fysiologie en pathologie
 • Specifieke achtergronden, oorzaken en symptomen
 • Gevolgen van bekkenpijn
 • Bijdrage fysiotherapie
 • Biopsychosociale benadering
 • Diagnosestelling en aanbevelingen
 • Methode Cecile Röst
 • Andere behandelmethoden die bij bekkenpijn worden gebruikt

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Docent
Cecile Röst, fysiotherapeut en orthopedisch manueel therapeut, is werkzaam in Leiden in paramedisch centrum BTR. Daarnaast is ze mede-eigenaar van MoVeS Manuele en Fysiotherapie. Sinds 1997 houdt Cecile zich intensief bezig met het behandelen van zwangere cliënten en cliënten met postpartum bekkenpijn. Zij heeft haar wetenschappelijke onderzoek internationaal gepubliceerd en geeft frequent les over dit onderwerp in Nederland, België en Canada.

Planning
Deze cursus bestaat uit 2 dagen van 09.00 uur tot 17.00 uur. De cursus wordt verzorgd in Eindhoven of Utrecht.

Locatie: Pro Education - Eindhoven
Dag 1 woensdag 13 september 2017
Dag 2 woensdag 11 oktober 2017

Locatie: Pro Education - Utrecht
Dag 1 donderdag 14 september 2017
Dag 2 donderdag 12 oktober 2017

Kostenspecificatie
Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn
Cursusgeld € 525,00
Studiemateriaal € 100,00
Locatiekosten € 59,00
Arrangementen (F&B, niet verrekenbare BTW) € 50,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 734,00

Locatie- en arrangementskosten
Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Voor verdere regelingen omtrent reprorechten/hand-outs en btw verwijzen wij naar de Pro Education.

Aanmelden
Voor de cursus kunt u zich aanmelden bij Pro Education.

Online cursus Rost Therapy
Wilt u geregistreerd en vermeld worden voor 5 jaar op de Rost Therapy website en toegang hebben tot actuele onderzoeksliteratuur?
Dat kan! U moet echter wel de online cursus en het -examen met goed gevolg afleggen.
Geïnteresseerd? Kijk hier voor meer informatie of stuur een mail naar rosttherapy@gmail.com